ياناس ياشر كفايه قر
الليله حلمت ليك بملاح الروب الابيض الكانت بتعمله امي الله يرحمه
اول حاجه كانت بتجيب البصل الصغار ( بصل القاورما ) تنظفه من القشره
وبعد كده بترمي في الجردل بتاع الروب ( سعة 5 كيلو ) وتخلي يبيت لغاية بكره .. ريحة البصل بتنزل كلها في الروب .
بعد داك بتقوم تفضي الروب مع البصل الفيهوا في حله كبيره و تخلي يغلي في النار و تشيل وتحرك فيهوا .. وبتكب ليهوا ملح وفلفل ابيض
بعد مايغلي بتكون مجهزه ليها عجين ( دقيق ابيض ممزوج بالماء )
بتقوم شويه شويه تخلي من العجين على الملاح ويبدا يعقد لغاية يبقى شويه تخين بتقوم تخفف النار عنه وترشه بشوية سمنه بلديه ..
وقبل ما السمن يتوغل بتكون العصيده جاهزه وياسلام المنبه ضرب وصحيت
قبل ما الهط العصيده بملاح الروب